Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlet!!

Szeretném megkérdezni, hogy ha 16 éves ivartalanított cicánk cukorbeteg, és eddig Minidiab 5 mg-os tablettának szedését javasolta az állatorvos, viszont úgy tűnik, hogy ez a gyógyszer kivonására került sor, és már csak annyi van, amennyi még a patikák készletében megtalálható, mit szedhet ezután a cica, mert mi injekciót nem akarnánk adni, viszont helyettesitője meg nincs ennek a túl.képpen embergyógyszernek!!
Mit javasolnak esetleg helyette??

Másik kérdés, hogy Tacsi keverék kutyusunk is 16 éves, és sűrűn pisil, van valami a veséjével, de pluszban volt olyan, hogy 10 percenként pöttyökben pisilt és véreset, illetve pici alvatt vérdarabok voltak a pisijében!!
Elvittük orvoshoz, kapott antibiotikumot két hétig, de pár nap múlva újra előjött ez a probléma!!
Mi lehet az oka, vagy mit lehet tenni, illetve mivel lehetne hatékonyabban kezelni a kutyust??
Várom válaszát, ha lehet minél előbb!!

Köszönettel: L. Adrienne
Kecskemétről

2017.06.10

Állatorvos

Minidiab helyett sajnos nincsen más gyógyszer. Beszéljen állatorvosával, hogy ő hogyan ítéli meg a helyzetet, hogy csupán a diéta elegendő-e a betegség karbantartásához. Meg kellene nézni, hogy a tabletta elhagyása után, szigorúan csak cukorbeteg állatoknak való táp fogyasztásával hogyan alakulnak a vércukor értékek. Ha ilyen módon nem tartható egyensúlyban a betegség, akkor sajnos inzulin kell.

A kutyánál fontos lenne egy vérvétel a vesefunkciók ellenőrzésére, egy hasi ultrahang a hogy megvizsgáljuk a húgyhólyagot, ha kan a kutya, akkor a prosztatát, ha szuka, akkor pedig a méhet. Vizeletvizsgálat is indokolt lehet.

Vissza a kérdésekhez