Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 2 éves ivartalanított nöstény cicám egy hetes antibiotikum kúrán van húgyhólyagyulladás miatt. Szükséges prebiotikum adása a kúra után? Továbbá úgy tudom, hogy a magas magnézium húgyúti problémákhoz vezethet. Tudtommal 0,08 % a maximum elfogadható magnéziumarány. A 0,09% már magasnak számít? Tényleg érdemes erre figyelni tápválasztásnál? Ahogy néztem, a legjobb táp – a prémiumok is -, magnéziumtartalma meghaladja az optimális mennyiséget.
Válaszát előre is köszönöm!

2017.08.21

Állatorvos

Probiotikumot az antibiotikum kúra alatt és néhány napig utána érdemes adni. Volt kristály a cica vizeletében? Ha igen, akkor érdemes állatorvosi gyógytápot (pl.: Hill’s c/d, Royal Canin Urinary)  adni és mellette rendszeresen ellenőrizni a vizeletet. Ha nem volt kristály, és a probléma nem visszatérő, akkor etesse  ivartalanított cicáknak való prémium táppal (pl.: Royal Canin Neutered Young Female). Ezek a tápok olyan összetételűek, hogy segítenek megelőzni az ivartalanított állatoknál oly gyakori húgykövességet és elhízást.

Vissza a kérdésekhez