Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm.
2 éves Yorkie kutyusommal kapcsolatban szeretnék pár kérdést feltenni.
Márciusban vásároltunk neki Foresto nyakorvet.
Azzal nem is volt semmi baj, csupán annyi, hogy nem biztosît védelmet a szúnyogok ellen. Budapesten élek, időközönként járunk le vidékre, ahol kicsit több a szúnyog.
Ezért vásároltam neki egy nyakörvet, Scalibor-nak hívják.
Viszont a kutya miután ráadtam folyamatosan vakarozott tole, es nyugtalanul jart fel s alá.
Kb. 8 óra elteltével levettem róla, láttam ez nem lesz jó. A kutya egesz ejszaka nem aludt, sőt még másnap is nyugtalan volt. Majd elmúltak a hatások.
4 nap múlva orvosi segitseghez fordultam, hogyan is védhetném a kutyát a szúnyogok ellen? Az orvosunk a vectra 3d cseppet ajánlotta, és becsepegtettük.
A kutya most nem vakarózik, viszont hasonló jelleggel jár ide-oda..nyugtalan..dörgölödzik a szőnyegre, bútoroknak..olykor szaporán is veszi a levegőt…
Kérdésem az lenne , hogy ez a viselkedés normális? Esetleg tekinthető egyfajta “hisztinek” is?
Ilyenkor persze érzékelteti azt is hogy haragszik, mert alapesetben mindig ott van ahol én, most pedig mindig a másik szobában..
Nem tudom, hogy ez most ismét egy érzékenység/ allergia -e valamely összetevőre vagy nem és majd idővel változik?..
Nagyon szépen köszönöm Válaszát .

2017.07.09

Állatorvos

Ha a nyugtalanság a cseppek használatához köthető, akkor úgy gondolom, hogy mellékhatás. Ha a szívférgesség ellen akar védekezni, akkor lehet, hogy Foresto nyakörvet kellene használni és mellette Milbemax tablettát alkalmazni havonta szúnyogszezonban.

Vissza a kérdésekhez