Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, 3 hónapos törpe tacskó 1 hónapja nagyon korpás, sok pici fehér korpát lehet kifésülni a fekete szőrén. Szokott vakarózni is néha, találtunk is 1-2 bolhát benne. Tegnap adott a doki Exspot-ot, de nem tudta, miért ilyen korpás. Szalmán van, de hetente kap új szalmát. Ön szerint mitől lehet korpás? Szalmától pl.? Bolhától? Köszönöm: Piri

2018.01.30

Állatorvos

A bőr lehet irritált a bolhásságtól is. Gombás fertőzés is járhat korpaképződéssel és számos már bőrgyógyászati betegség is…. biztosat csak bőrkaparék vizsgálat után lehetne mondani. Szerintem tegyenek inkább a kutya alá puha pokrócokat, készítsenek neki egy kényelmes kuckót. Néhány alkalommal fürdessék meg Nizoral samponnal (amíg teljesen meg nem szárad legyen fűtött helyen). A Nizoral mellet hidratáló samponnal is megfürdethetik (pl.: Dermilen). Ha ennek hatására sincs változás, akkor további vizsgálatok szükségesek.

Vissza a kérdésekhez