Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 4.5 hónapos kutya, aki 8 hetesen kapott utoljára féreghajtót tehát kezelve volt ellene, akkoriban volt is benne…Létezik, hogy most újból férges lenne? Reggel vettem észre, hogy ismét olyan apró rizs szem szerüségek vannak a székleteben mint korábban.Válaszát köszönöm!

2017.07.21

Állatorvos

Igen, létezik, hogy újra férges. Mutassa meg a parazitát állatorvosának, mert annak fajától függ, hogy hány kezelés szükséges még. Vannak paraziták, amelyek fejlődéséhez bolhára van szükség (köztigazda), ezektől nem lehet megszabadulni addig, amíg van bolha, mert folyamatosan újrafertőződik az állat. Egyes parazitákat pedig a környezetből kaphat újra vissza. Az is kérdéses, hogy korábban elegendő kezelésben részesült-e a kutya. Előfordul az is, hogy a gazdi olyasmit néz parazitának a kutya bélsarában, ami nem az, hanem csak valami, amit nem tudott jól emészteni az állat.

Vissza a kérdésekhez