Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Udvozlom! 5eves francia bulldogomon (fiu) ma reggel vettem eszre nyirokcsomo duzzadast. A fej es a nyak toveben mjndket oldalon. Reggeli ebredese utan, simogatas soran. Lazra rosszkedvre santitasra egyebekre utalo jeleket nem latok egyenlore. Olatasokat gyogyszereket mostanaban nem kapott, kb 2hete buzmirigy byomason voltunk.Esetleg tudna valamit mondani ezek alapjan mi a baj(ha baj ez egyaltalan)? Koszonom szepen!

2016.04.11

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nyaki nyirokcsomók megnagyobbodásakor több kórképet számításba kell venni. Lehet egy banális torokgyulladás, vagy komolyabb szájüregi probléma (fogtályog,fekély, ínygyulladás), de sajnos a daganatos kórképek sem zárhatóak ki, mint a limphoma vagy a leukaemia. Mindenképpen javasolnám, hogy vigye el állatorvoshoz és csináltasson egy kenetelemzéses vérképet egy részletes fizikális vizsgálat után. Lehetséges, hogy  a nyirokcsomók vékonytű-aspirációs vizsgálatára is szükség lesz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez