Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 7 éves bullmasztif – labrador keverék kutyám erősen sántít a bal hátsó lábára, porckopásra gyanakszik az orvos, de pontos diagnózist nem kaptunk. Hallottam kifejezetten porcerősítő tápról nagytestű kutyáknak, viszont nem találtam az oldalon.
Kiegészítő porcvédő kapszulát kap napi 2x, glükozamin tartalmút, amitől látható javulás tapasztalható, viszont most 2 hete mintha nem is használna. Olvastam, hogy az időjárás is befolyásolhatja szegénykémnek a fájdalmát, ez igaz? Ugyanúgy megérzik a frontot, mint mi emberek? Segítségét előre is hálásan köszönöm!

2015.05.08

Állatorvos

A pontos diagnózis nagyon fontos lenne. Ha a kutya nagyon sántít, akkor fájdalma van, a fájdalmat pedig csillapítani kell. Ha a sántaság néhány napos pihentetés és fájdalomcsillapító kúra után nem javul, akkor mindenképpen röntgen felvétel szükséges. A röntgent érdemes bódításban készíteni, mert akkor amellett, hogy jól értékelhető felvételeket készíthetnek, az ízületek és szalagok alapos vizsgálatára is lehetőség nyílik. Sajnos tényleg valószínű, hogy valóban olyan krónikus ízületi problémával állunk szemben, ami nem orvosolható, de a megfelelő karbantartás akkor is szükséges. Amikor az állatnak fájdalomcsillapításra van szüksége, akkor azt mindig meg kell tenni, emellett kaphatja  a porcvédőket.  A nagytestű kutyáknak gyártott prémium tápokban szinte kivétel nélkül van glükózamin és kondroitin, ami a porcok, ízületek védelmére szolgál (pl.:  Royal Canin Adult 5+ , Select Gold Complete Maxi Senior). Valóban az időjárás és a fronthatások ugyanúgy hatnak az állatokra mint ránk, de itt szerintem nem erről van szó, hiszen két hete rosszabb a kutya állapota. Ma már nagyon jó fájdalomcsillapítók léteznek, amelyeket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki. Ezeket lehet hosszabb távon problémamentesen alkalmazni. Mielőtt azonban belekezdenének egy fájdalomcsillapító kúrába, tisztázni kellene, hogy nincsen-e valami probléma, ami egyéb beavatkozást igényel (pl.: műtét).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem