Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 7 éves mopszom mostanában elég sűrűn öklendezik, emlegeti a fejét, sajnos legutóbbi alkalommal öklendezett, hányt és elájult és maga alá pisilt. Sok műtéten esett át az orra miatt, lézeresen kitágították, stb… Esetleg nem hagyja hogy tisztuljon az orra,nem hagyja kifolyni ami benne van, ezért emelgeti a fejét? Ami persze egy nagy prüszkölés után távozik is. De most már ez olyan súlyosnak mutatkozik, hogy tanácstalan vagyok. Esetleg egy orrtágítóval ez megoldható vagy egy újabb műtét vár rá? Egyáltalán ezek a tünetek az orrára vezethetők vissza vagy más lehet a probléma? Állatorvoshoz elmegyünk,de több véleményt szeretnék! Köszönöm!

2015.01.14

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nem lehet ebben a helyzetben véleményt alkotni. Meg kellene vizsgálni, hogy a kutyának jelenleg van-e valami olyan betegsége, ami súlyosbítja az állapotát. Egy olyan kutyánál, akinek nagyon szűkek a légutai, súlyosabb lefolyásúak a légúti megbetegedések. Ha fennáll fokozott váladéktermelődéssel járó légúti fertőzés, akkor azt kezelni kell (antibiotikum, hörgőtágító, köptető). Ha a kezelés ellenére sem javul a kutya állapota, akkor kell elbírálni, hogy szükséges-e  komolyabb műtéti beavatkozás. Ajánlanék egy állatorvost, aki nagyon jó sebész és a brachycephal szindróma műtéti megoldását is jó eredménnyel végzi, ő Dr. Németh Tibor.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem