Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 8 éves magyar vizslám nehezen és fájdalmasan vizel. A vizeletmintában vért és fehérjét is találtak. Gyulladáscsökkentő gyógyszert kapott, de nem múlt a betegség. A húgyhólyag tájékán a hasa egyre jobban kerekedik, feszül (gondolom a felgyülemlett vizelet miatt). Voltunk ultrahangon, nem találtak semmiféle “nem odaillőt” pl.:követ. Próbálták katéterrel kiüríteni a vizeletet, de nem tudták felhelyezni a katétert (kan kutyánál használatos katétert!).
A leírtak alapján Ön milyen betegségre gondol, illetve van-e gyógymód rá?
Előre is köszönöm!

2012.03.17

Állatorvos
Sajnos leveléből nem derül ki biztosan, hogy a kutya kan vagy szuka. Kan kutyáknál prosztata problémák is okoznak nehezített vizeletürítést. Bármilyen nemű is a kutya hasznos lenne egy vizeletvizsgálat (mikroszkóp+ baktériumtenyésztés), mert a vér és fehérje jelenléte gyulladásra utal. Ha fertőző eredetű a probléma, akkor ez a vizsgálat elengedhetetlen a célzott kezeléshez. Okozhat nehezített vizeletürítést a húgyhólyag nyakán lévő szövetszaporulat is. Sajnos így vizsgálat nélkül csak találgatni lehet. Ha a kutya egyáltalán nem képes vizeletet üríteni, akkor haladéktalanul vigye orvoshoz.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem