Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, a cetirizin hatékony lehet állatoknál? Úgy tudom ez a hidroxizin metabolitja, amit használnak is viszketésnél. Milyen dózisban? Köszönöm!

2016.09.24

Állatorvos

Kedves Gazdi! A cetrizin valóban egy antihisztamin, ami esetleg hatékony lehet állatoknál is ún. Atópiás Dermatitis- környezeti allergia kezelésére, de mi a rendelőnkben nem szoktuk alkalmazni. Külföldi szakirodalomban találtam dózisra vonatkozó pontos utasítás: 1 mg /kg naponta. Általános álláspont a bőrgyógyászatban, hogy az antihisztaminok sajnos csak mindössze az állatok 20 esetleg 40%-ában mérséklik némileg az allergiás viszketéssel járó folyamatokat, és akkor ha leghatékonyabban, ha a viszketéses periódus előtt  2 héttel már elkezdik alkalmazni.

Sok sikert,Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem