EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm.
A cicám kb egy évesivartalanított nőstény, 2hònapos kora óta él velem. Viselkedési problémák jelentkeztek nála. Bár pici kora óta elég furcsán viselkedik az utóbbi időben agresszív is. Simogatás közben dorombol, mégis odakap, fúj. Kiszámíthatatlanul viselkedik. Játék közben teljesen kifordul magábòl, kitágul a pupillája és harap, karmol, hátsó lábaival rugdos és a farkával csapkod. Sosem bántottuk vagy voltunk agresszívak vele rendszeres az etetése, kijárhat udvarra. Bár néha csapzottan jött haza mintha verekedett volna, fentragadt fa tetején is ezek után vált egyre rosszabbá a helyzet. Néha teljesen nyugodt es a melkasomon alszik dorombolva es aranyosan jatszik velem, de ez egyre ritkább. Volt hogy megijedt idegen környezettől és hiába nyugtattam, rámtámadt.
Mit tudnék tenni, hogy nyugodtabb legyen és főleg ,hogy ne legyen agresszív?
Előre is köszönöm.
Kriszti /23/

2015.11.24

Állatorvos

Sokféle természetű macska létezik, sajnos vannak olyanok, amelyek agresszívabbak. Érdemes lehet megnézni a pajzsmirigy hormon szintjét. Ha emelkedett, az állhat túlzott aktivitás és agresszió hátterében, bár általában más tüneteket is okoz (hasmenés, fogyás, csapzott szőrzet). Mindenképpen csak botos játékokkal játsszanak a cicával, hogy a kezük ne legyen a közelében. Ha harap, karmol, akkor határozottan szóljanak rá és hagyják magára. Érdemes felvenni a kapcsolatot egy állat viselkedésterápiával foglalkozó szakemberrel (pl.: Dr. Sátori Ágnes). Ha a cica stresszes, akkor kipróbálhatják a Feliway sprayt és párologtatót.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem