Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! A hugom 2 és fél éves yorki kutyusát nagyon megviseli a tüzelés.4 kg a súlya.Elég bőséges a váladékozás,mivel takarítja magát előfordul hányás,a hangulata sem a megszokott. Kérdésem:az ivartalanítás segítene? Szakirodalmat olvastunk a témával kapcsolatban,laikusként van ami mellette szól,de ellene is vannak érvek. Önnek mi a véleménye?Köszönettel várjuk válaszát!

2012.11.16

Állatorvos
Az ivartalanítás segítene ebben. A hangulata a hormonok miatt más, mint ami megszokott. Természetesen nincsen olyan dolog, ami ellen nincsenek érvek, mégis úgy gondolom, hogy az ivartalanítás hosszú távon jobb megoldás. Nagyon sok kutyánál előfordul az emlődaganat, melynek kockázatát az ivartalanítás csökkenti (különösen a korai ivartalanítás). A gennyes méhgyulladás, ami szintén gyakori megbetegedés, ivartalanított állatokban értelemszerűen nem fordul elő. Sokszor mondják, hogy az ivartalanított állatok elhíznak, de ez a gazdán múlik.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem