Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm. A tanácsát szeretném kérni. A Maine Coon cicámnak visszatérően hígul a széklete.Volt giardia fertőzése ezt kikezeltük de a gyógyszerek sajnos kiírtották a bélflóráját. pedig adtam pasztát ami ezek szerint kevésnek bizonyult Most helyreállító tablettát kap florenterol és cica béres cseppet. Az ínygyulladása állandó már több hónapja. Kenem neki Stomodinével Kapott már rá stomorgylt és nagyon minimális sterodiot is.Ezek hatástalannak bizonyultak így csináltatunk nagy vérvizsgálatot is ami hála égnek jó eredményeket mutat.Nagyon aggaszt hogy mért nem múlik az ínygyulladása és ez a visszatérő híguló széklet . Volt amikor kicsi vér is volt benne de ez most hála égnek nincs.A szélet vizsgálat baktériumot nem mutatott ki.Most Clostridium difficile eredményére várunk.A cica eszik de keveset Nem fogy de nem is hízik.Ön mit javasol? Várom megtisztelő válaszát.

2016.04.17

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A leírtak alapján az a véleményem, hogy a cica jó kezekben van. Szépen haladnak előre a diagnosztikai lépésekkel, és megfelelő kezeléseket kap a betegségek kizárása után. Látatlanban nem akarok semmit mondani, mert rengeteg minden okoz hasmenést és ínygyulladást is. Ezeknek a dolgoknak a kizárásával előbb utóbb diagnózishoz fognak jutni, és eredményesen tudják majd kezelni a cicát. Ha nem szűnnek a panaszok, biztosan fognak egy hasi ultrahangot is csináltatni, esetleg ismételt vér és vizeletvételre is szükség lehet. Hypoallergén diétára is megfontolandó, de azt, hogy mikor és milyen formában a kezelő orvosa fogja eldönteni. A vérlaborban feltételezem a különböző vírusos betegségek is kizárásra kerültek.-ezek okoznak leggyakrabban ínygyulladást. Ha mégis bizonytalan , vagy másodvéleményre van szüksége, keressen fel egy gastroeneterológus és /vagy fogorvos szakállatorvos kollégát, aki biztosan segíteni tud majd.

Üdv

Vissza a kérdésekhez