Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Alig 8 hónapos bernáthegyi kutyusunk 2 nappal ezelőtt elkezdett tüzelni (Vérzés jelentkezett nála), amire még mi sem készültünk fel, mivel azt az információt, kaptuk, hogy a nagytestű kutyáknál általában 1 éves kora körül jelentkezik elsőnek. Ezzel kapcsolatban szeretnénk tudni mindent. Nem szeretnénk még, hogy kiskutyák legyenek, mivel elég fiatal hozzá. Jelen pillanatban csak az udvaron található (utcáról nem látható) kennelbe tudjuk elzárni. Szeretnénk tudni, mikor kell igazán odafigyelni rá, meddig tart (maga a vérzés is), illetve mi a velejárója (étvágytalanság, levertség stb..)
Bármilyen jellegű információt nagyon szívesen fogadunk!
Üdvözlettel:
Ordasiné Feja Ivett

2016.11.21

Állatorvos

Kedves Gazdi! A tüzelés első időpontja és annak hossza, gyakorisága egyéni sajátosság. Általában 21 napig tart, az 5-18 napokon van 3-5 olyan nap, amikor a szuka felveszi a kant. Javaslom ebben a 3 hétben tartsák elzárva, sétálni csak pórázon menjenek. Kennelnek a falát egy méter magasan zárják be, mert rácson keresztül is próbálkoznak. Általában félévente ismétlődik, de lehet negyedévente és akár évente is. Ezt majd meglátják.

Vissza a kérdésekhez