Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Az egyik cicámmal lenne probléma, hátul a nyakán véresre vakarja magát. Kapott gallért, hogy ne nyúljon a sebhez, de miután rendbe jött, és levettem a gallért, pár nap múlva újra kivakarta. Ő 3 éves, házimacska. Van még egy tacskó kutyám, illetve egy idősebb, szintén házicicám. Csak a kutya jár ki, a cicák mindig bent vannak a lakásban, és rendszeresen fürdetem őket. A másik cicának nincs baja. Előre is köszönöm válaszát!

2015.01.14

Állatorvos

A leírása alapján a macska valószínűleg allergiás valamire, vigye orvoshoz és beszélje meg vele a körülményeket. Ha használ nyakra cseppenthető parazitaellenes készítményt, az okozhat ilyen jellegű tüneteket. Lehet, hogy arra a samponra érzékeny, amit használ, vagy az etetett táp okoz problémát. Érdemes ilyenkor bőrtápláló kúrát csinálni,  táplálékát pedig érzékeny macskáknak való eledelre cserélni. Lehet tüneti kezelést alkalmazni, kaphat a cica gyulladáscsökkentő injekciót vagy tablettát és helyi kezelés is szükséges. Az állatorvosi vizsgálat során kiderül majd, hogy mi a teendő.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem