Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a Select Gold mini száraztáp vagy a Happy Dog mini (Irland, Africa, Neuseeland) a jobb minőségű? Melyiktől lenne esetleg kevesebb, szilárdabb és kevésbé kellemetlen szagú a kutyus széklete? Kistestű Bichon Bolognese kutyusnak lesz, aki sokat vakarózik. Köszönettel: Bernadett

2015.10.17

Állatorvos

A két táp közül minőség alapján nem lehet választani, mert mindkettő a legmagasabb kategóriába esik, így csak az dönthet, hogy melyiket akarják kipróbálni…Mindig vannak egyedi különbségek, hogy az egyik kutyának az egyik, a másiknak egy másik táp válik be inkább. Mivel a kutya a leírás alapján vélhetően allergiás, ezért ha a választásuk a Select Gold tápra esik, akkor abból a Sensitive változatot vásárolják. A Happy Dog esetében mindegy melyiket próbálják először, mert mindegyik olyan fehérjét tartalmaz, amivel vélhetően korábban nem találkozott a kutya (amennyiben ez nem igaz, akkor válasszák azt, amelyik fehérje új). Bármelyiket is választják, először a legkisebb kiszerelést vegyék és 5-7 napos átmenettel cseréljék le a régi tápot, úgy, hogy a régi mennyiségét fokozatosan csökkentik, míg az újét ezzel párhuzamosan növelik. Fontos, hogy a választott tápot 6-8 héten át úgy etessék, hogy mellé csak vizet adnak a kutyának, semmi mást, kis mennyiségben sem. Ha az allergia kiváltója a táp, akkor néhány hét alatt lassú javulást tapasztalnak majd, ha sikerült olyan tápot választani, amelynek nincs olyan összetevője, amire érzékeny lenne a kutya. A lényeg, hogy a javulás folyamata lassú, ne várjanak eredményt egyik napról a másikra. Ha 3-4 hét után semmi se változik, akkor két lehetőség van, vagy nem táplálékallergiával állunk szemben, vagy nem találtuk meg a megfelelő tápot. Fontos, hogy mielőtt allergiára gondolnánk, ki kell zárni minden egyéb olyan betegséget, ami vakarózással járhat. Ha allergia a diagnózis, és több diétás kísérlet is kudarcba fullad, akkor a legjobb megoldás, ha allergiatesztet készíttetnek.

Vissza a kérdésekhez