Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Cukorbeteg cicámnak úgy veszem észre, semmiféle inzulin nem használ. (caninsulin- 7-33 , insulatard: mérhetetlen magas, lantus 20-33, majd emeltünk az adagon, és leesett 7-re, majd szintén 30 körüli) Vérkép jó (kivéve a hasnyálmirigy érték). Minden segítséget, tapasztalatot szívesen fogadok. Köszönettel Erika

2016.07.28

Állatorvos

Kedves Erika!

Sajnos létezik egy olyan betegség, hogy inzulinrezisztencia. Nem tudom, mennyit mérték a cukrát, mennyit kísérleteztek, de akár a Somogyi jelenség is bezavarhat. Ha túlságosan lenyomja  a cukrot az inzulin, egy alarm reakció következtében felmegy nagyon magasra ismét a cukor. Ezt kimutatni csak cukorgörbe rajzolással és szoros megfigyeléssel lehet. Persze a diéta és a rendszeres etetés is nagyon fontos. Ha ambulánsan nem tudják ellátni a cicát, javaslom, hogy menjen be vele az Állatorvosi Egyetem Belgyógyászatára, ahol endokinológiában jártas kollégák segítenek a beállításban és az esetleges hasnyálmirigy gyulladást is kikezelik, mert lehet hogy ez okozza  a fő problémát.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem