Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm Doktornő!

Egy 2 éves ivartalanított sziámi cicával kapcsolatban szeretnék kérdezni. A cicus kb. 2 hónapja lett beteg előszőr, nem tudott pisilni, 2 antibiotikumos szuri után javult a helyzet. Ezt követően 12.08-án begyulladt a szeme, ciloxan-t kapott először , majd 2x már antibiotikumost+fájdalomcsillapító injekciót és Tobradex szemcseppet, mivel nem javult, 4 napra rá megint antibiotikumot +lázcsillapítót injekcióban (a cica hője 39,4 volt) és egy 3. Flucon nevű szemcseppet.
1 hete elvittük másik orvoshoz, aki a ciloxan szemcseppet rendelte újra és azt mondta hogy a sok szteroid is okozhatja ennyi idő után a pirosságot, illetve lehet hogy a szteroid kezelést következtében bakteriális fertőzés lépett fel.
A jelenlegi helyzet hogy a cica most már mindkét szeme piros (a szeme széle is), folyamatosan könnyezik, a szemzugban pici sárgás váladék van. Néha úgy veszem észre mintha bántaná a fény, morog és kedvtelen.

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Vargáné Kecskemétről

2014.12.31

Állatorvos

Szerintem ebben az esetben mikrobiológiai vizsgálatra lenne szükség. Egy steril vattatamponnal mintát kellene venni a váladékból és mikrobiológiai vizsgálatra küldeni azt. A kórokozó és annak érzékenységének ismeretében lehetne célzott kezelést végezni. Lehet, hogy szájon át is szükséges kezelni az állatot. Érdemes felkeresni egy szemészeti szakrendelést is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem