Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Egy 1,5 éves vizsla szukánk van. Körülbelül 2 és fél hete kezdődött, nagyon nyalogatta magát odalent, és állandóan hágott. Kb. 4 héttel voltunk tüzelés után. Reméltük elmúlik, addig fajult amíg kínjába mindent széttépett. Miután észrevettük, hogy valami sűrű fehéres kifolyt a nemi szervéből, rohantunk az orvoshoz. Azt mondta nőgyógyászati problémája nincsen, kinyomta a bűzmirigyet ami nagyon tele volt. Kapott szőr szépítőt, mert korpásodott és nagyon vedlett, új bolha írtó nyakörvet Forestot (előtt kiltix-et, vagy advantix cseppet használtunk)és gyulladás csökkentő injekciót. Másfél napig tünet mentes volt. Még aznap kapott ajándékba egy csak füstölt sertés csontot, egy elég nagyot, nem tűnt úgy, hogy baja van. Mondjuk előtt nyersen semmit nem kapott…Másnapra hasmenése lett, és elvesztette a szobatisztaságát, a nyalogatás egyre rosszabb lett. Diétáztattuk, de semmi, nem múlt el, pár nap múlva újra orvoshoz mentünk. Megröntgenezték, és semmi. Végül is kapott Klion nevezetű gyógyszert és probiotikum port. Eltelt azóta 3 nap a hasmenése megszűnt és megint szobatiszta, viszont a nyalogatás megmaradt! Szinte már kényszeresen, nézni is borzalmas. Reggel-este kamillázom. Az orvos nem tudott rá mit mondani…Féreghajtót utoljára januárban kapott. Remélem tud segíteni nekem. Köszönöm!

2015.11.20

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül erre a kérdésre nem lehet válaszolni, mert a nyalogatás okát csak vizsgálat során lehet kideríteni (hüvelytükrözés, esetleg hasi ultrahang, hüvelyváladék mikrobiológiai vizsgálata-ha a pérát nyalja). Ha néhány nap múlva sincs javulás és továbbra is nyalja a péráját, akkor ha van rá lehetősége, akkor vigye el egy szaporodásbiológiai rendelésre pl.: Dr. Szász Ferenc. Ha a végbélnyílását nyalja, akkor felmerülhet, hogy a bűzmirigyek gyulladtak, de férgesség is állhat a háttérben. Ha nem derül ki semmi, akkor tényleg előfordulhat, hogy kényszeres viselkedéssel állunk szemben, de előtte minden mást ki kell zárni. Szerintem a hasmenés inkább az új ételtől lehetett, nem biztos, hogy összefüggésben van a péra nyalogatásával. A Klion tablettát alkalmazzák bűzmirigy gyulladás esetében is, de nőgyógyászati problémákra is jó, tehát esetleg várhatunk tőle javulást.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem