Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Egy nyolc hetes Beagle kutyussal bővül a család. Kérdezni szeretném, hogy mik azok az oltások, amiket mindenképp be kell adatni neki, és mennyibe kerülnek ezek? Köszönöm.

2011.06.29

Állatorvos
A kiskutyát két hetente kell oltásra vinni. Az alap oltási sor a következőkből áll:
-parvovírusos bélgyulladás elleni védőoltás
-kombinált oltás(parvo, fertőző májgyulladás, szopornyica, leptospirózis - esetleg parainfluenza)
-parvo ismétlő
-kombinált ismétlő
-veszettség
-fél éves kora körül kombinált
-egy éves koráig veszettség ismétlő
Ebből az oltási sorból hatóságilag kötelező a 2 veszettség oltás, amit egy éves koráig meg kell kapnia a kutyának. Nagyon fontos, hogy a kiskutya az oltásokkal egy időben kapjon féreghajtó tablettát is. Léteznek egyéb védőoltások is, amelyeket be lehet adni a kutyának (Lyme, kennelköhögés, coronavírusos bélgyulladás, babesia), de a korábban felsoroltak az alapvető fontosságúak. Később már csak évente van szüksége ismétlő oltásokra. Az oltások árát bizonyos határok között minden rendelő maga határozza meg, ezért erről érdeklődjön a kiválasztott állatorvosnál.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem