Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, egyik macskámról kiderült, hogy FIV pozitív, FeLV negatív, a másik macskám mindkettő negatív. 3 évesek, teljesen egészségesek most. A FIV-es biztosan meg fog betegedni, vagy lehet élete végéig csak vírushordozó? Biztos van benne vírus is, vagy lehet, hogy csak ellenanyag? Mi a teendő vele? Érdemes beoltatni valami ellen? (FeLV ellen pl.) Elkaphatja a másik cicám? El kellene altatni? Köszönöm!

2016.04.15

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Minden tesztnek van hiba-tartománya. Én azt javasolnám, hogy szűresse le újra a cicát, esetleg valami más típusú teszttel. Ha az is pozitív lesz, akkor nagy valószínűséggel fertőzött a cica, és később nagy eséllyel megbetegedhet. Akár fertőzheti is a másik cicát, sajnos ennek a lehetőségét, ha együtt tartják őket nem lehet kizárni. A leukózis oltást mérlegelni kell, mert maga a vakcinának is van immunszuppresszáns hatása, amely fellobanthatja a nyugvó FIV vírusát, viszont ha meg elkapja a vírust, abba szinte biztosan belehal.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem