Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, én kérdeztem, hogy miért kell este venni a vért szívféreg tesztnél. A Witness Dirofilaria teszt szerintem nem a mikrofiláriákat mutatja ki, ahogy Ön írta, hanem a kifejlettet! Tehát ezek is aktívabbak este? Köszönettel: Doro

2016.04.02

Állatorvos

Kedves Doro!

Többféle teszt létezik:

Vérteszt- erről írtam én az előbbiekben-: ez egy csepp vérben nézi a mikrofilariákat. Rutin szűrésnél  (lárvaölő tabletta vagy spot on beadása előtt)

ezt szoktuk alkalmazni, mivel a bőrféreg mikrofiláriáinak elpusztítása is gondot jelenthet a kutyának, ezért adtam erről tájékoztatást. Amennyiben mikrofiláriák vannak a vérben továbblépünk a gyorstesztek- amiket Ön említett, illetve PCR irányába.

Knott teszt: szintén mikrofiláriát vizsgál, csak nagyobb mennyiségű vérben

GYORSTESZT -pl Witness Dirofilaria, : ez valóban a kifejlett nőstény férgek antigénjeit mutatja ki , ez egy szerológiai módszer

PCR: mikrofiláriákat képes elkülöníteni, hogy szív vagy bőrféreg

Mivel a Witness teszt antigén kimutatáson alapszik teljesen mindegy, hogy mikor veszi a vért, illetve mennyire aktív a féreg. Ez csak a mikrofiláriák szempontjából lényeges.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem