Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Én nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy keverék kutyám és eddig száraz pedigrét kapott,most ilyen paszta jellegű ételre váltottam és menni kezdett a hasa már 3 napja, most mondták ,hogy diétára kell fognom,rízs meg ilyenek.Az lenne a kérdésem,hogy a rízsen kívül még mit adhatok neki,és milyen jellegű ételt vegyek egy 12 éves kutyának.

Üdvözlettel: Hidasiné Magyar Lesley

2016.02.09

Állatorvos

Ha tápot váltott és azután lett hasmenése a kutyának, akkor nagyon valószínű, hogy az új ételt nem bírja. Hagyja abba a az új tápot, diétáztassa a kutyát pl.: rizs, sovány hús, sárgarépa, natúr joghurt, húsleves. Ha a diéta alatt megszűnik a probléma, akkor kezdje újra táppal etetni az állatot. Ennyi idős kutyáknak már Senior (idős kutyáknak való) étel javasolt. Ha van rá lehetőség, akkor egy vérvétellel lehetne ellenőrizni a szervfunkciókat és annak eredménye alapján lehetne legpontosabb meghatározni, hogy szükséges-e valami speciális diéta, vagy elegendő az idős kutyáknak való táp. Látogasson el egy áruházba, ott többféle idős kutyáknak való tápot talál különböző árkategóriákban. A tápváltást fokozatosan tegye, a régi táp mennyiségét fokozatosan csökkentse, míg az újét ezzel párhuzamosan növelje (5-7 nap alatt). Az új tápból a legkisebb kiszerelést vegye, hogy kiderüljön, hogy a kutya jól reagál-e rá. Ha 2 hét etetés után sincs hasmenés, hányás, akkor a táp valószínűleg beválik majd. Ha a diéta ellenére sem javul a hasmenés néhány nap alatt, akkor mindenképpen keresse fel állatorvosát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem