Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy a jelenleg 1éves és 22,5kg vizsla és labrador keverék, nagyon aktív (!) kutyánknak (akit nemrég fogadtunk örökbe) milyen száraz állateledelt javasol? Van olyan táp, amitől picit hízik is? 🙂
Előre is köszönöm!

2015.10.15

Állatorvos

A méretének és korának megfelelő prémium kategóriás eledelek közül bármelyik megfelel. A teljesség igénye nélkül felsorolok néhány márkát: Royal Canin, Select Gold, Hill’s, Real Nature, Purina Pro Plan, Happy Dog, Eukanuba…..Az, hogy ezek közül kinek mi válik be inkább, az már egyéni különbségektől függ, amit csak akkor látunk, ha kipróbáltuk. Fontos a fokozatos tápváltás. Legalább 5-7 napos átmenettel fokozatosan csökkentsük a korábban megszokott étel mennyiségét, és ezzel párhuzamosan növeljük az újét. Ezzel elkerülhető a hirtelen tápváltásból adódó hasmenés. Természetes, hogy a kutya aktív, ez korából és fajtájából is egyértelműen következik. Nem kell az állatnak híznia, megfelelő táplálás mellett a kutya 1,5-2 éves korára eléri majd a felnőttes alakját, izomzatát. Ilyenkor még természetes, hogy a kutya inkább nyurga, sőt ez is a kívánatos, mert így kisebb terhelés nehezedik az ízületekre.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem