Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Kérném a segítségét a cicámmal kapcsolatban. Tavaly diagnosztizálták húgyhólyag gyulladással illetve húgykövességgel. Akkor egy hónapig tartó kezeléssel elmúltak a tünetei( katéterezés, speciális táp, fájdalomcsillapító, antibiotikum) Sajnos ez ismét kiújult 1 hónappal ezelőtt és mivel elzáródott a húgycsöve így stomát alakítottak ki a cicámon. Ez történt egy hete. Azóta a cicám gallért visel ami nagyon zavarja de a súlyosabb gond, hogy nem múlnak a tünetei. Mindenhová próbál pisilni a lakásban, apró cseppeket tud csak, látszólag fájdalmai is vannak. Antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kap. Minden napos orvosi ellenőrzésre járunk. Megállapították, hogy homokos üledék van a vizeltében amit elküldtek tenyésztésre. Tanácsot kérnék, hogy Ön szerint ez normális még a műtét után vagy jelentősen javulnia kellett volna? Nem tudom nézni már ahogy szenved illetve már az orvosi kezelések anyagi vonzata is kezdi súrolni a határaimat. Természetesen mindent meg akarok tenni érte, csak nem tudom, hogy ez az állapot így normálisnak..mondható-e vagy mi lenne a teendő. Az orvosok szerint ez normális de én nem látom annak azt, hogy minden nap kipréselik belőle a vizeletet és utána azzal tölti a napot, hogy fekszik, keveset eszik/iszik és próbál pisilni a gyógyszerek ellenére.

Köszönöm a válaszát előre is
üdvözlettel
G.N.

2017.06.02

Állatorvos

A lényeg, hogy a stoma megfelelő tágasságú legyen és a cica megfelelően tudjon vizeletet üríteni. Nagyon fontos a vizelettenyésztés eredménye és a húgykőanalízis. Amíg baktériumok vannak a vizeletben (esetleg olyanok, amelyek ellen nem hatékony a jelenleg használt antibiotikum), addig nem fog meggyógyulni a cica. Sajnos az is előfordul, hogy másfajta kövek képződnek, mint a betegség elején, így más típusú diéta szükséges. A cica biztosan nagyon stesszes is. A stresszes cicák bakteriális fertőzés és húgykövek nélkül is képesek az előbbiekhez hasonló tüneteket produkálni. Fontos lenne a cica nyugtatása is, hiszen a mindennapos kezelés és a sok fájdalom biztosan megviseli. Vannak gyógynövényes nyugtatók és a feromon tartalmú készítmények (Feliway) is nagyon sokat segíthetnek a nehéz időszak átvészelésében.

Vissza a kérdésekhez