Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! A kiskutyámba, ma egy kullancsot találtam a nyakánál, körülötte pedig be volt dagadva, bár ez lehet vele jár. Direkt erre gyártott csipesszel kihúztuk a kullancsot, de benne maradt a feje. Sokat bíbelődtünk vele, mert nem volt túl jó fajta csipesz. Félek, hogy a méreg vajon belement-e a testébe. Utána néztem az interneten, ahogy már régebben is, de két féle választ találok mindig. Szaladjak orvoshoz, vagy várjak mert a teste magától kilöki, és figyeljem a tüneteket. Izgulok, mert ilyen még nem volt. Gondoltam megkérdezem Önt, ne futkossunk szegény kutyussal ha nem szükséges, kicsit messze van az orvosa. Válaszát előre is köszönöm!

2014.04.09

Állatorvos

A beszakadt szájszerv már nem veszélyes a kullancs által terjesztett betegségek szempontjából,  már csak helyi gyulladást okoz. Az nem túl szerencsés, hogy sokat nyomkodták a kullancsot mielőtt sikerült volna eltávolítani. A beszakadt szájszervet egy tűvel lehet kipiszkálni, hasonlóan egy szálka eltávolításához. Ezt mindenképpen érdemes lenne megtenni, mert a helyi gyulladás addig nem múlik el. Egy idő után valóban begennyesedik a terület és a beszakadt rész “kilökődik”, de ez hosszabb idő.  Nagyon figyeljék a kutyát, ha bágyadt lesz, akkor azonnal vigyék orvoshoz. Ha a későbbiek során (akár néhány hónap múlva) észlelnek bármit a kutyán (pl.: sántaságot), akkor feltétlenül említsék meg az orvosnak, hogy volt az állatban kullancs.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem