Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Köszönöm szépen a válaszát az egy éves csivavám szőrhullásával kapcsolatban. Tegnap elvittem állatorvoshoz ahol azt a tanácsot kaptam hogy váltsak tápot. Pár hónapja csirke allergiája miatt váltottam lazacos rizses purina tápra, most a doktor úr marhás tápot javasolt. Melyik jobb a kutyus szervezetének? Hogyha tápot adok neki vagy ha itthon készítek neki eledelt? Például marhahúst vagy sertéshúst rizzsel, zöldségekkel esetleg ?

2014.06.28

Állatorvos

Jó minőségű táppal és gondosan összeállított házi étellel is lehet tökéletesen táplálni a kutyát. Ha mindig van ideje, akkor nyugodtan főzhet a kutyának, segítséget nyújt ebben Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a kutyám? című könyve. Mérlegelje azt, hogy amennyiben a kutya rászokik a házi ételre, lehet, hogy el fogja utasítani a száraztápot a későbbiekben, ami nem mindig szerencsés. Különösen kistestű kutyák hajlamosak a válogatásra. Szerintem jó, ha a kutya megeszi a száraztápot, mert sok esetben könnyebbséget jelent, az hogy a házi kosztot szereti jobban, egészen biztos. Szerintem találja meg az arany középutat. Amikor van ideje tényleg jól összeállított tartalmas ételt készíteni a kutyának, akkor tegye azt, majd más napokon etesse jó minőségű száraztáppal. Így a kutya megszokja, hogy hol ez a vacsi, hol az. Fontos, hogy ne kövesse el azt a hibát, hogy a száraztápos napokon, ha a kutya nem akarja megenni a szárazat, akkor ad házi ételt. Ez biztos út ahhoz, hogy a kutya válogatóssá váljon. Ha nem eszi meg a szárazat negyed órán belül, akkor vegye el előle és adja vissza neki néhány óra múlva. Soha ne keverjen házi ételt a táphoz, mert az úgy teljesértékű, ahogy elkészítették. A hús, rizs és zöldségek tartalmas, jó ételnek számítanak, nyugodtan elkészítheti. Ügyeljen arra, hogy a sertéshúst mindig csak alapos hőkezelés után etesse.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem