Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, lehet már 3 hónapos kiskutyát hánytatni, ha megeszi a patkánymérget? Hány hyperol tabletta kell 1 dl vízbe? És mennyit kellene meginnia, ha 2 kg? Ha nem hány, akkor nem okoz károsodást ez a hyperol oldat? A kérdés csak elméletileg érdekel. Köszönöm!

2016.05.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A hyperol oldat nem igazán megbízható hánytatásra. A gyomor nyálkahártya izgatásával érjük el a kellő hatást, vagyis minél töményebb az oldat, annál nagyobb eséllyel fog hányni tőle a kutyus, de ahogy ön is jól érezte, ez nem egy mellékhatások nélküli módszer. Sajnos nagyon csúnyán kimarhatja a gyomor nyálkahártyáját , ha nagyon tömény az oldat. Pontos receptről én nem tudok, minden orvos más töménységűt használ, én személy szerint sokkal kíméletesebbnek tartom az injekciós hánytatást apomorfinnal, ami bár jóval drágább, mint a hyperol, de megbízhatóan hánynak tőle az állatok és elenyészőek a mellékhatások is. Kölyök kutyánál is ezt a módszert javasolnám inkább, ha 3-4 órán belül mérget eszik.

Üdv

Vissza a kérdésekhez