Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, létezik olyan, hogy a kutya a kullancsra allergiás? Kutyusomban most van másodszorra, és mindig súlyos tüneteket produkál, pár óra alatt fájlalja, nem eszik, rosszul van, arra a lábra sántít. Mi okozza? Kivétel után elmúlik. Csak holnap tudja az állatorvos kivenni, addig elpusztulhat-e a kutya? Be lehet-e kenni valamivel (étolaj, ecet), hogy kijöjjön a kullancs? Ha exspotot cseppentek a kullancsra rá, akkor kijön? Köszönettel!

2015.10.02

Állatorvos

Elméletileg bármilyen fehérjére lehet allergiás egy állat. Azt, hogy itt valóban allergiás reakcióról van-e szó, vagy extra érzékenységről, így a távolból nem tudom megmondani. A kullancsra soha nem szabad semmit kenni, mert miközben fuldoklik nagyobb eséllyel juttat kórokozókat a kutya szervezetébe. A kullancsot speciális csipesszel vagy kullancs kiszedő kanállal ki kell csavarni. Kérje meg állatorvosát, hogy mutassa meg ezt az egyszerű műveletet, szerezzen be egy megfelelő eszközt és ön is könnyen el tudja majd távolítani a kullancsokat a későbbiekben. Egy nap alatt nem szoktak elpusztulni a kutyák a kullancsok által terjesztett betegségekben, de természetesen akkor a legkisebb a megbetegedés esélye, ha a kullancsot amint lehet eltávolítják. A kullancs eltávolítása után figyeljék a kutyát és ha bármi szokatlant észlelnek menjenek vissza az orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem