Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Mennyire elterjedt a leptospira grippothyphosa és bratislava Magyarországon? Azért kérdem, hogy az állatorvosom vanguard plus 7-et adott régen, mostmár Versican plus kombi oltást adott, de ez 4 leptospirat tartalmaz, tehát érdemes lenne beoltani a korábban oltott kutyusaimat? Illetve ha Versican DHPPiL4R-et ad, akkor sem fog, csak 2 leptospira ellen hatni. Az elég-e? Sok kutyám van, ezért kérdem, hogy most mindet oltassam-e megint 2X Versican plus L4-essel? Vagy a canicola és icterrohemorragiae a fő kórokozó, tehát ne féljek. A dokim nem tudja, mi legyen. Köszönettel: Zsóka

2016.01.29

Állatorvos

Ez a két törzs is jelen van Magyarországon, ezért az optimális az, ha olyan vakcinát alkalmazunk, amelyik a lehető legtöbb szerotípus ellen véd. A pontos járványtani helyzetről és az egyes szerotípusok földrajzi eloszlásáról, gyakoriságáról az Állatorvos-tudományi Egyetem Járványtani és Mikrobiológiai Tanszékén érdemes érdeklődni (tel.: 06-1-251-9900, mellék: 8090, 8091).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem