Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Mióta egy kicsit melegebb van mopsz kutyusom sokkal bágyadtabb, kevésbé aktív és mindenhol lefekszik. Mit tudna javasolni, esetleg lehet komolyabb baja vagy csak nehezen bírja a meleget? Előre is köszönöm

2016.05.24

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Sajnos a mopszok különösen hátrányos helyzetben vannak az anatómiájuk miatt. Légutaik mérete nincs arányban a testméretükkel, a tenyésztésnek hála, ez persze egyes egyedekben súlyosabb, másokban-akik szerencsésebbek- nem annyira jelentős. Ezt az ún brachycephal szindrómát sebészileg orvosolni lehet, s bár nem lehet teljesen átszabni őket, de a szűk orrlyukakon, a megnyúlt lágy szájpadon lehet segíteni, ami által levegőhöz is jobban jutnak. Azt javasolnám, hogy mindenképpen vigye el állatorvoshoz, aki felméri az általános állapotát, kondiját, megvizsgálja a szívét, mert ezek mind lehetnek okai a meleg-intoleranciának.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem