Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Nemrég új kiscicát fogadtunk örökbe, már volt egy 6 éves nőstény és egy 1 éves bak cicán. A fiú nagyon hamar elfogadta az új jövevényt, sőt imádják egymást; a lány cicánk viszont rühelli (a bakot is, amióta csak együtt élnek, bár voltak nyugodt időszakaik), szomorúan, kétségbeesetten néz ránk, és folyton elszökik, ha egyszer csak kisurranhat a lakásból. Értem én, hogy megtört az egyeduralma, de minket is elszomorít, hogy ennyire bánatos. Mit lehetne tenni azért, hogy elfogadja a kicsit, és visszatérjen a jó hangulata? Előre is köszönöm!

2017.07.08

Állatorvos

Sajnos sok macska egyáltalán nem társas lény. Nekik az a legjobb, ha egyedüli állatok. Mindig fontos, hogy mielőtt új állatot viszünk haza, mérlegeljük, hogy milyen lesz az a már meglévő kedvencünknek. A cica, amelyik nem akar társakat, az folyamatos stresszben él. Azzal segítenek a legtöbbet, ha biztosítanak az állatnak egy olyan helyet, ami csak az övé, ahová elvonulhat, úgy, hogy a többi macska ne követhesse. Abban a helyiségben, ahol a legtöbbet tartózkodik, használhatnak feromon tartalmú készítményt (Feliway). Amikor a többi macskával találkozik, akkor kényeztessék a cicát, adjanak neki finomságokat és semmit se erőltessenek. Sokat segíthet, ha a fiatal macskák is nyugodtabbak lesznek. Már az is eredmény, ha eljutnak a közömbösség állapotáig.

Vissza a kérdésekhez