Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlőm A. Richárd vagyok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy yorkim aki éjjel szinte semmi mást nem csinál csak vakarja magát. A pofáján, és hátsó lábainál. A Bolha dolgot kizárom, nem találtam benne.
Ez a kiskutya nem aszpikos kajákat eszik, hanem emberi ételt! Hús, Tészta, Rizs.
Kérdésem! Mi lehet a gond hogy vakarja magát?

Köszönettel : A. Richárd

2014.10.31

Állatorvos

A kutya nagy valószínűséggel allergiás. Nem csak étel okozhat túlérzékenységi reakciót, hanem számos más dolog is (pl.: virágpor, textíliák, madártoll, emberi hámképletek, mikrogombák, háziporatka stb.). Az, hogy emberi ételeket eszik nem zárja ki, hogy táplálék okozza a gondot. Jó minőségű összetevőre is lehet érzékeny az állat. Biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani. Vigye orvoshoz a kutyát. A vizsgálat során ellenőrzik majd a bűzmirigyeket és a bőr állapotát. Az orvossal majd alaposan át tudják beszélni a teendőket. Érzékeny kutyáknak való diétára szinte biztos, hogy szüksége van az állatnak. Ha nem akarja táppal etetni a kutyát, akkor állítsa össze a táplálékát olyan alkotókból, amiket korábban nem evett (pl.: új hús+főtt krumpli) és etesse kizárólag ezt 4-6 héten át és figyelje, hogy javul-e. Ha igen, akkor valószínűleg a korábbi ételek egyike okozta a problémát. Ezután 2 hetente hozzáadhat az ételéhez 1 új összetevőt (pl.: répa, sajt,joghurt). Amelyik nem okoz problémát, azt eheti a továbbiakban is, amelyik tüneteket vált ki, azt örökre ki kell hagyni az étrendjéből.

Vissza a kérdésekhez