Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Súlyos carpal laxity kezelését Önök hogyan végzik? Gyógyszerek?, be kell-e kötni? mikor múlik el?
Amstaff, 4 hónapos, 1 hete kezdett begörbülni mindkét oldalon a mellső lába.
Köszönöm! R.

2015.11.02

Állatorvos

Mindenképpen vigyék el a kutyát egy ortopédiai szakrendelésre, ahol pontosan diagnosztizálják, hogy mi a probléma és az egyebeket kizárják.  Meg kell állapítani, hogy a probléma érinti-e a csontokat is, vagy csak a lágy szövetekre korlátozódik. Fontos kizárni, hogy nem az okozza-e a végtagok görbületét, hogy az egyik csont növekedési zónája idő előtt lezárult. Ez a probléma akkor szokott előfordulni, ha egy nagy testtömegű kölyök túl hirtelen nő. Ilyenkor kerülni kell a túlzott fehérjebevitelt, a tápnak mindenképpen a kölyök méretéhez igazodó prémium eledelnek kell lennie. A kölyök nem kaphat a táp mellé táplálékkiegészítőket (vitaminokat, ásványi anyagokat). Fontos, hogy kerüljük a csúszós felületeken való mozgást. A kötözés általában nem indokolt, hiszen a végtag megerősítése a cél, de természetesen erről a kezelőorvos határoz. Mindenképpen hasznos a konkrét esethez igazodó fizioterápia. Megfelelő kezelés mellett a probléma néhány hét alatt rendeződik, bizonyos esetkeben azonban műtéti beavatkozás is szükségessé válhat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem