Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm !

Szeretném véleményét kérni :
Ha a szoptatós cica 2,5-3 héttel a szülés után eszméletlen zabálásba kezd, szinte 3x-4x annyit kíván enni, mint eddig és erőszakosan követeli az ételt, akkor ez újabb vemhesség jele lehet a szoptatás mellett ?
Esetleg pszichés vagy szervi elváltozás az oka ? A széklete, vizelete bőséges és normális állagú, színű.

A cica élénk, mozgékony, de nyafogósnak, kicsit depressziósnak tűnik, sokat aggódik a már futkorászó kicsinyeiért, de már nem fekszik annyit közéjük, mint eddig. Két héttel a szülés óta napközben bezárva tartjuk a lakásban a kicsinyeivel, szülést követően 2 hétig szabadon mászkált az udvaron. Létezik, hogy 13-14 nappal a szülés után már újra párzott ?

Egy biztos, hogy az 5 kiscica rendesen kimerítette a gyakori szopással és az emlői is érzékenyek, helyenként véraláfutásosak. Borogatni szoktam neki, amit szívesen vesz.

2 hete voltunk vele és a kicsikkel orvosnál, ultrahangon megnézték a méhét, emlőit, akkor mindent rendben találtak. A kicsinyeknek adtak féreghajtópasztát, az anyacica ennek eredményét eltakarította a kicsinyei után.

A vemhessége elején is hirtelen zabálást folytatott, de most intenzívebbnek látom. Ha együtt etetem a kicsinyeivel, akkor mindent eleszik előlük. Állandóan azt figyeli, hogy hol lehet enni.

Mit kell tenni ilyenkor, mert ha megvonjuk az ételt, akkor hisztizik, ha elétesszük az élelmet behabzsolja, de semmit sem tartalékol.
Változatosan etetjük, kap nyers darált pulyka húst, néha nyers csirkemájat, tojást, hal- és cicakonzervet vizezve. A főtt húsokat néha eszi, de a száraztápot messzire elkerüli.
A sok zabálástól a mája is érezhetően nagyobb.

Mit tanácsol ?
Köszönöm válaszát Dóri

2015.07.24

Állatorvos

A szoptatás az ez egyik legtöbb energiát igénylő állapot, természetes, hogy az állat sokkal többet akar enni. Vannak emiatt kifejezetten szoptató macskáknak gyártott tápok, amelyek fedezik ezt a megnövekedett energiaigényt. A nőstény macskák már a szoptatás alatt újra vemhesülhetnek, ezért érdemes lenne a biztonság kedvéért egy újabb vizsgálatra vinni a macskát. Ha a kiscicák már biztonsággal esznek és a nőstény is nagyobb távolságot kezd már tartani tőlük, akkor el lehet már végezni az ivartalanító műtétet, ha nem akarnak új almot. Fel kell hívni az orvos figyelmét az esetleges vemhességre. Jobb, ha a húsokat hőkezelten adják az állatnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem