Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Szobatisztasággal kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz.Elég régen volt már kutyám, az is családi házban, udvaron, így nem kellett ilyen mértékben a szobatisztasággal foglalkozni, mint most.

Van egy 4,5 hónapos boston terrierem, 1 hónapja van nálunk. Nagyon okos kutya, gyorsan tanul, következetesen neveljük. Tud ülni, feküdni, maradni, először én megyek ki az ajtón, ő csak hívásra jön, addig leül, ad pacsit, ad ötöst ha kérem..stb, szóval gyorsan tanul. A lakásban rászoktattam a pelenkára, tehát a pisit oda végzi és elkezdtünk kiszokni is. Odáig jutottunk,hogy napközben (szerencséjére és otthonról dolgozom, ezért vele vagyok) minden egyes pisinél, kakinál kikéretőzik, odaül az ajtóba. Ez elég sűrűn van nála, úgy 3 óránként.
Éjszaka azonban folyamatosan bekakil, az ajtó elé. Ezért gondolom, hogy ő menne ki, csak mi nem halljuk, mert másik szobában alszunk. Előrébb hoztam a vacsoráját (most még napi 3x kap enni) 6 órára, és lefekvés előtt fél 11 kör még kiviszem, amikor kakil is, de reggelre mégis ott van a piszok az ajtóban. Elég gyorsnak tűnik az emésztése, mert napi 4x kakil és éjszaka is 1x (7 napból 4-5x biztosan, a többi éjszakát kibírja, ez az átlag). Pisil is éjszaka de azt a pelenkára, amit napközben már nem is használ.
Megfelelő tápot kap: Pro Plan puppy digestion (a tenyésztő ezt ajánlotta akitől vásároltuk)
Egészségügyi gondja nincs, állatorvos látta.

A kérdésem a következő: Normális, hogy ennyit kakil még, ez annak tudható be, hogy kölyök és gyorsabb az emésztése? Mikorra erősödik meg a záróizma, vagyis mikorra várható, hogy éjszaka sem fog bekakilni? Február 9-én lesz 5 hónapos. Vagy nincs korhoz kötve ez a dolog nagyjából sem? Esetleg tudna valamit javasolni, vagy nincs itt semmi gond, egyszerűen ennek ez a menete és legyek még türelemmel?

Köszönettel: dzsim

2012.01.30

Állatorvos
Szerintem teljesen jó úton haladnak a szobatisztaság felé, hiszen a kutya akkor is jelezné, hogy ki kell mennie, amikor Önök nem látják. Egy fiatal kutya mindig többször ürít székletet és vizeletet, mint az idősebbek. A székletürítések száma tápfüggő is, esetleg meg lehet próbálni más típusú ételt, hátha attól kicsit koncentráltabb lesz a széklete (pl.: Royal Canine, Hill's stb). Ha tápot vált, akkor mindig több napos átmenettel fokozatosan tegye. Szerintem a kutya rövidesen szobatiszta lesz.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem