Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Tanácsot szeretnék kérni – ismét…
Most 10 hónapos kan beagle kutyánk mostanában szomszédol. Ez azt jelenti, hogy a drótkerítést alulról megbontja vagy valahol szétfeszíti és átmegy. Nem csinál kárt, nem bánt semmit, a szomszéd kutyákkal játszik. Csak az a baj, hogy mindkettő – és a miénk is – kan. Elég nagy kertben van, sokat sétáltatjuk, foglalkozunk vele, de hát nem lehet egész nap figyelni rá, és gondolom, ilyenkor unatkozik. Azt tanácsolják, ivartalanítsuk, akkor megnyugszik. Ez most karácsony előtt meg is fog történni. Valóban van rá esély, hogy ivartalanítás után nyugodtabb lesz a helyzet, vagy készüljünk fel arra, hogy fajtájából adódóan továbbra is mászkálni fog? Ha ivartalanított, megússza, hogy később a nagyobb szomszéd kan kutyák esetleg bántsák, vagy nem függ össze a két dolog? Gyors válaszát előre is köszönöm!

2011.12.21

Állatorvos
Az ivartalanítás után a kan kutyák általában nyugodtabbá válnak és a dominanciájuk is csökken. Az a baj, hogy a kutya ilyen jellegű szokásait a műtét nem valószínű, hogy megváltoztatja. A kutya a műtét után is egy fiatal, energikus kis beagle marad. Nagyon valószínű, hogy a szomszédolás nem fog megszűnni, hiszen oda a játék kedvéért megy és nem tüzelő szuka van a háttérben. Tudom, hogy nem könnyű feladat, de valahogy meg kellene erősíteniük a kerítést pl.: betonvas-háló segítségével, amit a földbe is be lehet ásni 20-30cm mélyen. Nem biztos, hogy a két kutya valaha is össze fog verekedni, hiszen alapvetően ismerik egymást, de ezt soha nem lehet kizárni. Eddig a szonszéd kutya kölyökként kezelte az Önök kutyáját, de ez nem biztos, hogy mindig így lesz. A dolognak van egy másik vetülete is. Nem biztos, hogy a szomszédaik minden esetben akarják, hogy az Önök kutyája náluk legyen, még akkor sem, ha amúgy nagyon kedvelik.
Jelöljenek ki időszakokat, amikor a két kutya felügyelet mellet játszhat, de az időpontot ne az ifjú beagle határozza meg.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem