Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm, törpenyuszival kapcsolatos kérdéseim lennének!
Ha folyamatos szellőztetés mellett, egy légtérben a nyuszival dohányzom, lehet-e tüdőrákos, és mik a tünetek?
Nem tudom teljesen kikefélni a szőrét, ami hullik folyamatosan, mi mást tehetek?
Sokszor a nyúlbogyók nagyobb gumóban rátapadnak a fenekére, ezeket leszedem, de meg lehet ezt előzni?
Kisállat kereskedésben vettem kb fél évesen, 3 éve még mindig ugyanolyan távolságtartó, félős, halálra rémül ha felveszem, menekülni akar, sokat gubbaszt számára “biztonságos” helyen, nem “bújós”, lehet ezen változtatni? (Természetesen így is imádom.)
Köszönöm, SzM

2016.04.12

Állatorvos

Kedves SZM!

A dohányfüst ugyanúgy károsíthatja a nyuszik tüdejét is, mint az emberét, számtalanszor tapasztaltuk a koromszemcsék lerakódását például kutyák boncolása során. Akár daganatos betegség is kialakulhat, de ezt csak RTG vizsgálattal lehet kimutatni.

Szőrével kapcsolatban, próbálhat különböző szőrtápláló olajokat, táplálék kiegészítőket adni neki, de egy alap szőrhullás meg fog mindig maradni véleményem szerint.

A nyulaknak 2 tipusú bélsara van,a lágy bélsár sajnos ráragadhat a szőrére, de nem gyakori dolog.Vigye el egy általános kivizsgálásra, vagy próbáljon változtatni a táplálkozásán illetve a tartási körülményeken (jobb minőségű táp, mindig legyen előtte széna, más alomanyagot alkalmazzon.stb)

A nyúl alapvetően zsákmány állat. Menekül, és elbújik, azokat a helyeket kedveli ahol biztonságban lehet. Ritka az a jószág aki igényli és keresi az ember társaságát, mint egy kutya vagy egy macska. Sok törődéssel és foglalkozással oldható ez a félelem, de soha nem lesz belőle “bújós”jószág véleményem szerint.

Üdv

 

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem