Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy 10 hónapos francia bulldogunk, akinél eddig epilepsziára gyanakodtunk. Voltak ‘rohamai’ stresszes időszakok után amik mindig èjjel jelentkeztek amikor aludt.Voltunk állatorvosnál aki írt fel neki epilepsziàra való gyógyszert. Azóta is volt ilyen rohama. Ma reggel már fent voltam ő pedig velem aludt az ágyban. Alapból eléggé horkol és néha hosszú másodpercekig nem vesz levegőt álmában. Most is többször megállt a légzése mire én megböktem és akkor felhorkant ès nagy levegőt vett. Aztán az utolsó ilyennél jelentkezett amit már tapasztaltunk hogy megfeszül a kutya felfele tartja a fejét és próbál levegőt venni. Ilyenkor mindig egyből ölbe vesszük simogatjuk és pár másodpercen belül elmúlik a ‘roham’.
Lehet hogy ez nem is epilepszia hanem brachycephal szindróma? Milyen vizsgálatok szükségesek az epilepszia és a szűk légutak vizsálatához?
Köszönöm szépen előre is!
Szép napot!

2016.09.09

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Véleményem szerint ez nem epilepszia. Én inkább brachycephal szindrómára gondolok, de bármi más is lehet, kiegészítő vizsgálat nélkül csak találgatni lehet. Következő vizsgálatokat kérném, ha az én betegem lenne: Komplett vér -és vizeletlabor, ,mellkas és légcső RTG, ha ezek nem hoznak eredményt, endoszkópos lágy szájpad illetve légcső vizsgálat, és legvégső esetben, ha minden negatív, agyi MRI az epilepszia kizárására.

Sok sikert, üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem