Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Van egy másfél éves, ivartalanított fiú cicánk. Nyolc hetes kora óta él velünk lakásban. Kettő alomtálcája is van, amit mindennap ürítünk.
Sajnos így is sokszor előfordul, hogy az ágyunkba, az ágyneműre, vagy esetleg egy szennyes kupacra pisil.
Nem tudom, hogy szoktathatnánk le erről, nagyon kellemetlen…. Van valami megfelelő spray, ami segíthetne?
Köszönöm szépen!
Üdv.: Adrienne

2016.06.09

Állatorvos

Kedves Adrienne!

Ez az ún. dysuria, vagy periuria jelensége, gyakran az ún. macskák alsó húgyúti kórképéhez csatlakozik. Ennek  a betegségnek a hátterében macskákat zavaró stressztényezők állnak (időjárás változás, új családtag,piszkos alom,stb), és ezek kiküszöbölésével, esetleg feromonos nyugtatással elég jó eredményeket lehet elérni. Nagyon összetett a dolog és sok lehetőség van a gyógykezelésre, a teljesség igénye nélkül csak egy párat említenék: sok víz itatás- akár ízesítetten-hallével, húslevessel, akár macskaszökőkút, akár állott víz formájában, minden macska mást szeret. Szigorú napirend sok játékkal és foglalkozással, sokszori alomcsere,stb stb.

Azt javasolnám, hogy menjenek el  egy állatorvoshoz, aki egyrészt meg tudja vizsgálni a cicát, hogy nincs e például egy here még a hasüregében és amiatt jelölget, mert az teljesen más dolog, és nyilván a kezelés is más, illetve hogy van e esetleg más fennálló probléma , ami okozhatja  a tüneteket.

Én a Feliway párologtatót szoktam javasolni- persze  a kivizsgálások után- mert nagyon jó hatékonysággal működik a hasonló panaszokra.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem