Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm. Van egy 5 éves ivartalanított lány cicám akihez pár hete érkezett egy 9 hetes kicsi lány cica. A nagy nem engedi magához a kiscicát fúj, morog és nyávogva menekül tőle. Ő szeretne játszani a naggyal, kicsit erőszakos is pajkos játékos, szeleburdi. (A nagy cica befogadott elég magának való állat, csak akkor lehet simogatni, ha ő akarja. Nem barátkozik idegenekkel sem. Nekem szót fogad megengedi magát simogatni, de nem bújik.) Az a kérdésem, hogy tudom a nagy cicával elfogadtatni a kicsit.

2017.07.01

Állatorvos

Ez egy trauma az idősebb cicának. Az idő és a türelem oldja meg ezt a helyzetet. Nem szabad semmit siettetni. A nagy macskának biztosítani kell az elvonulás lehetőségét olyan helyre, ahová a kicsi nem követheti. Ha eljut a közömbösség állapotába a kicsivel szemben, az már siker. Biztosítani kell külön etető és itatóedényt, saját alomtálcát. A kiscica jelenlétében mindig jutalmazzuk a nagyot, adjunk finomságokat, és kényeztessük. Segíthet a kezdeti időszakban a Feliway párologtató.

Vissza a kérdésekhez