Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Van egy egy eves kasztralt kandurom, sok törödest kap de szemmel lathatolag nagyon jol erzi magat mas allatok tarsasagaban. Szeretnek melle egy masik cicat is de a nemet illetöleg nem jutok döntesre. Felek ha egy ujabb kandurt hozok meg ha ivartalanitva is lesz, idövel nem jönnek ki egymassal. Nösteny macskaban kevesbe gondolkozom mert mar van tapasztalatom annak ivartalanitasaban. Egyebkent csak lakasban tartott macskarol van szo. Ön szerint milyen nemü allatot välasszak? Köszönettel Hajnalka

2017.07.18

Állatorvos

Szerintem ha kiscicát visz haza, akkor mindegy a neme. A nőstény macska ivartalanítása valóban nagyobb műtét, de ha minden rendben zajlik, akkor nagyon hamar fölépülnek ők is. Szerintem ha minden állat ivartalanított lesz, akkor ugyanolyan jó eséllyel jönnek ki egymással. Ebben az esetben viszonylag korai ivartalanítást javasolnék a kandúrnál 6-7 hónapos kor körül. Sok múlik a két cica temperamentumán, amit sajnos nehéz megjósolni. Reméljük, hogy a régi cica örül majd a jövevénynek a saját területén is, bár szerencsére még ő is szinte kölyök, nem pedig egy magányos életmódhoz szokott idősebb cica.

Vissza a kérdésekhez