Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Van egy 10 hónapos gyönyörű tricolor nőstény cicánk. 3 hónapos korától van nálunk, ajándékba kaptuk. Tündéri, bújos, igényli a simogatást, de…… egyszer csak beleharap a kezünkbe, karunkba, karmol, bevadul simogatás közben. Sokszor annyira bedurvul, hogy komoly fájdalmat okoz, olykor vérző sebeket, egy ártatlannak induló – vakargasd a nyakam – odabújás. Nem tudjuk mitévők legyünk. Nem tudjuk, hogy miért csinálja. Volt már több cicánk is, de egyiknél sem fordult soha elő még hasonló eset sem!! Őszig, a hidegekig kinti cica volt, nagyon szerette a helyét a garázsban. A hidegek óta bent él velünk a házban. Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel Juhász Ildikó.

2015.02.04

Állatorvos

Meg kellene ismerni a cica múltját, mert ilyesmit okozhatnak korábbi rossz tapasztalat vagy nem megfelelő szocializáció. Fontos lenne tudni, hogy milyen a cica testbeszéde amikor durvul. Fél, vagy inkább támad. Lehet, hogy nem tanult meg behúzott karmokkal játszani, vagy nem sajátított el a gátolt harapást. Gondolják végig, hogy van-e valami, ami kiváltja ezt a viselkedést. Játsszanak sokat a cicával olyasmit, amivel levezetheti a vadászösztönét (pl.: botra erősített játék húzogatása). Érdemes felvenni a kapcsolatot olyan szakemberrel, aki az állatok viselkedésterápiájával foglalkozik. Ilyen szakember például Dr. Sátori Ágnes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem