Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Van egy 2 éves ivartalanított, FeLV fertőzött cicám. Idén júniusban nyakán dudort vettem észre, állatorvoshoz vittem, vérvétel történt, így derült ki a betegsége. Jókedvű volt, evett-ivott. A többi betegség ellen védőoltást kapott, majd ismétlő oltást augusztus 2-án. Ezután kb 1 héttel észrevettem, hogy szorulása van, 1-2 napig, majd heves vízszerű hasmenése lett. Az orvos Stomargylt adott, amit én is adtam aztá n 4 vagy 5 napig, picit úgy tünt, hogy javul a helyzet, de megint jött a hasmenés, ami azóta is tart. Újra orvos – Endiát írt fel, ami viszont kifejezetten rossz volt, mert a maradék étvágya is elment, mert a székletet visszafogta, és nem tudta a cica kiüríteni, nem adtam tovább, így újra hasmenése lett, viszont legalább eszik valamennyit, igaz nagyon keveset, inkább csak nyalogatja a zselét és szószt az alutasakos eledelről. Inni szokott. A kérdésem, hogy tudok-e vagy lehet-e valahogy segíteni a cicámon, vagy ez már a FeLV miatt van és készüljek arra, hogy nincs remény? Köszönöm válaszát!

2016.08.31

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Azért ahogy olvasom, ez a hasmenés dolog nem lett teljesen körüljárva. Nem készült bélsárvizsgálat, hasi ultrahang sem, vérlaborról se írt. Gyógykezelésben is rengeteg dolog lenne amit lehetne még adni. (Probiotikumot mindenképpen, de infúzió és egyéb gyógyszerek is kellhetnek) Ezek alapján nem tudom megmondani, hogy mitől van a hasmenés, de nem kizárt, hogy a leukózis is közrejátszik. Vetri dmg immunerősítőt elkezdhet neki adni, és javaslom, hogy menjen el egy gastroenterológushoz pl: Állatorvosi Egyetem, ha végére akar tényleg járni a dolognak. De sajnos azt is el kell mondani, hogy érlelje magában, a leukózis gyógyíthatatlan halálos betegség.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem