Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
15 éves sicu kutyusom sajnos allergiás bolha csípésre is és valamilyen virágporra is. Bolhákat nagyon szépen távol tatja a foresto nyakörv, szerencsére nincs benne. Viszont egyfolytában vakarózik valamilyen virágportól vagy szálló pollentől. Tudna esetleg ajánlani valamilyen szert ami megnyugtatja szegényt? Előre is köszönöm a segítségét.

2017.06.22

Állatorvos

Próbálkozzon először bőrnyugtató hatású samponnal (pl.: Allermyl), és valamilyen bőrtápláló tablettával vagy olajjal. Hátha elegendő ennyi. Ha nincs változás és a kutya nagyon kínlódik, akkor lehet, hogy átmenetileg gyulladáscsökkentő tablettára lesz szükség. Lehet allergiatesztet csinálni, amiből kiderül, hogy pontosan mire allergiás az állat. A teszt alapján hyposzenzibiláló injekciókúrát lehet csinálni. Fontos, hogy az allergiatesztet ne szezonban csináltassák, mert nem biztos, hogy jó eredményt ad. Az injekciókúra és az allergiateszt költséges eljárások, viszont ez mellékhatások nélküli oki terápia, ami az estek egy részében teljes gyógyulást, máskor csak javulást és bizony az is előfordul, hogy nem segít. Egy másik, lehetőség az interferonos kezelés, ami a kutya immunrendszerének működését befolyásolja és gyakran együtt alkalmazzák a hyposzenzibiláló injekciókkal.

Vissza a kérdésekhez