Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Udvozlom!
1eves kan kutyamon mostanaban eroteljesebben latom a csipo diszplazia jeleit.setanal is hullamzik az egesz hatso fele,es sokszor a hatso labaival pattog.van erre valami kezeles,vagy megoldas ? Elore is koszonom valaszat.

2015.07.08

Állatorvos

Azt javaslom, hogy vigye el a kutyát egy ortopédiai szűrővizsgálatra, ahol bódításban korrekt felvételeket készítenek a csípőről és esetleg a vállról és könyökről is. Csak jól beállított röntgenfelvételek alapján elbírálható a kutya állapota. Ha a Kisállat Ortopédiai Egyesület állatorvosai közül választ, akkor biztos lehet abban, hogy ortopédiában jártas szakembert választott. A röntgen felvétel előtt fizikálisan is megvizsgálják majd az állatot. A diszplázia szűrést másfél éves kor környékén szokták elvégezni, mert erre az időre már kialakul az ízületek végleges állapota. Természetesen panasz esetén előszűrést kell csinálni. Vannak egyes állapotok, amelyek műtéti megoldást igényelnek. Porctápláló készítmények kúraszerű adagolása mindenképpen javasolt.

Vissza a kérdésekhez