Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
7 éves szuka kutyusomról szeretnék kérdezni!
Pár napja elég sokszor epéset hány. 2 napja kezdődtek ezek a hányásos panaszok amikor is reggel az előző esti vacsoráját teljesen kihányta. Kicsit többet kapott enni, gondoltuk biztos megterhelte a kis gyomrát. Egész nap bent feküdt az óljában, nagyon sokat aludt éreztem rajta hogy valami nincs rendben. Szombaton aztán reggel, napközben és este is hányt, szinte csak epét egy kis fűvel. Rengeteget alszik, a másik kutyusunkkal is sokkal ellenségesebben viselkedik. Ma reggel szintén hányt így elvittük az ügyeletre ahol egy kis hőemelkedése volt (39,2) és kapott Cerucalt, Synuloxot, Menbutont és No-spat. Azt mondta az orvos hogy holnap délután vigyük vissza hogy hogyan reagált. Ez ma 11 körül történt majd utána délután végig figyeltük a kutyust és a hányás nem csillapodott, 7 óráig háromszor hányt, valamint minden hányás után próbál bélsarat is üríteni ami hol vízszerű hol kicsit szilárdabb állagú. Ételt nem igazán fogad el, inni azért valamennyit iszik és sokat alszik.
Ami még esetleg érdekes lehet, hogy egy ideje már nagyon sokszor felvesz egy nyújtózó pózt( a mellső lábai közé engedi a mellkasát a fenekét pedig feltolja) napjában többször is. Eddig nem tulajdonítottunk nagyon nagy gondot ennek mivel más gondja nem volt eddig.

Az lenne a kérdésem, hogy aggódnom kéne a ma délután sem múló tünetek miatt vagy igazán holnapra fejti ki hatását ez a sok gyógyszer és a kutyus holnapi állapota lesz mérvadó?
Nagyon aggódunk, hogy mivel hosszú távon semmi nem marad meg a gyomrában kiszárad. Nagyon messzinek tűnik még a holnap délután!

Válaszát előre köszönöm!
Emőke

2017.05.02

Állatorvos

Kedves Gazdi! Jelenleg várni kell a gyógyszerek hatására. Az állatorvos bizonyára röntgen, hasi ultrahang vizsgálatot is fog végezni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem