Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

8 hónapos kölyökkutyusunk az utóbbi időben szokott rá, hogy amikor idegent lát a kerítésünkhöz közeledni, párszor megugatja. Nem haragosan, nem támadóan, inkább mintha cska jelezni akarna nekünk. Nem tudom, hoyg ez megfelelő-e, erősítsem benne, hoyg jó ez a viselkedés, dícsérjem meg ezek után, vagy tiltsam neki, hogy így lépjen fel?
Nekem szimpatikus viselkedés ez, jó ha jelzi, hogy valaki közeledik, esetleg illetéktelenül oson a házunk körül, de nem szeretném, hogy ezzel esetleg benne rossz viselkedésformát rögzítsek… Várom válaszát, tanácsát! Köszönöm!

2015.12.13

Állatorvos

Minden kint tartott kutya így viselkedik, ebben nincsen semmi rossz, ez teljesen természetes viselkedés. Ha agresszívan, vicsorogva ugat a kerítésnél az nyilván nem kívánatos. Amíg így viselkedik, addig erre nem is igazán kell reagálnia, az viszont jó dolog, hogy abban az esetben, amikor Ön is jelen van, akkor le tudja állítani a viselkedést  mondjuk egy “csend!” paranccsal. Ha pedig Ön beenged valakit, akkor a kutyának tilos folytatnia a csaholást, mert Ön a falkavezér, aki úgy döntött, hogy az illető bejöhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem