Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

8,5 hetes labrador kölyökkutyánk 14 napja van nálunk. Azelőtt már táppal etették, így mi is azt adtunk neki, vízbe áztatva (Brit nagytestű kölyköknek valót, korábban nem tudjuk, milyen fajtát kapott). Szombaton, majd tegnapelőtt szerdán újra hányt. Egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül mély sóhajtozásba kezdett, öklendezett, és többször hányt. Szombaton csak a gyomortalrtalmat, de szerdán már a megivott vizet is, és savat. Szombaton a 2-3 hányás után mintha mi sem történt volna, szaladgált tovább. 1-2 napig koplaltattuk, kevesebb ételt kapott. Szerdán pedig órákig aludt a (kb. összesen 6) hányást követően (közben többször didergett…lázat nem tudtunk mérni, mert nincs lázmérőnk). De azután ismét vidáman szaladgált, az étvágya visszatért.
Lehetséges, hogy a táp valamelyik összetevője nem tetszik a pocakjának? Tegnap óta Purina Dog Chow-t kap. Ha 1-2 hétig nem fordul elő újra ilyen hányás, akk maradjunk a Dog Chow-nál?
Ha még lenne ilyen problémánk, mit tegyünk? Mikor szükséges orvoshoz menni? Milyen problémára utalhat?

Nagyon várom válaszát! Előre is köszönöm! R.

2015.06.28

Állatorvos

Valóban okozhat hányást egy olyan táp, amire érzékeny a kölyök, de ha a kutya folyamatosan azt az ételt kapja, akkor a tünetek minden nap jelentkeznének. Mivel a kutya nagyon fiatal, én úgy gondolom, hogy mindenképpen mutassa meg őt állatorvosnak. Ilyen kicsi kutyánál minden betegséget nagyon komolyan kell venni. Ha az állatorvosi vizsgálat során nem derül ki semmi probléma, akkor fogjuk csak a tápra a tüneteket. Ilyen kicsi kölyköt még nem szabad koplaltatni. A hányások hátterében lehet az is, hogy a kiskutya lenyelt valami idegentestet, ami a gyomrában van (pl.: szétrágott játék), ezt mindenképpen ki kell zárni. Én azt javaslom, hogy ha van rá lehetőségük, akkor a kölyköt a korának és méretének megfelelő prémium táppal etessék (pl.: Select Gold, Real Nature, Premiere, Royal Canin, Hill’s, Eukanuba, Purina ProPlan, Happy Dog stb…)

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem