Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
A kutyusunk (,toy uszkár) rendszeresen rágja a saját lábait, így a fehér kis szőre már a lábán és a mellkasánál is rózsaszínű. Természetesen vittük már állatorvoshoz ahol mondták hogy a táp nem lehet ennek az oka! Ez így helyénvaló? Vagy mi okozhatja?
Jó minőségű tápot eszik, Real Nature minit, aminek elég magas a hústartalma…esetleg emiatt?

2017.08.20

Állatorvos

Milyen kezelést kap a kutya? A vizsgáló orvos milyen problémára gyanakszik? A kutya bármire lehet érzékeny, a táplálékra is. A táplálékallergia az esetek egy részében csak bőrtüneteket okoz. Érdemes lenne szerintem érzékeny kutyáknak való tápot adni az állatnak és figyelni, hogy 4-6 hét alatt történik-e változás. A tápon kívül semmi mást nem kaphat, csak vizet. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy más típusú allergének állnak a háttérben (pl.: valamelyik növény virágpora). Ha minden más betegséget (pl.: gombás fertőzés) kizártunk, akkor nagyon valószínű, hogy a kutya allergiás. Azt, hogy pontosan mire érzékeny az állat, sajnos csak allergiateszt segítségével lehet megmondani. Ha tudjuk, hogy mire érzékeny, akkor lehetőség van hiposzenzibiláló injekciókúra elvégzésére, amelyik az esetek egy részében tünetmentességet, egy másik részében javulást eredményez, de sajnos az is előfordul, hogy hatástalan. Beszéljen állatorvosával, mert több lehetőség van a tüneti kezelésre is (szteroidok, samponok, interferon, Apoquel tabletta, Ciklosporin tartalmú tabletta…). Ki kell választani az önök számára optimális megoldást. Első lépés azonban az lenne, hogy kiderüljön mi áll a háttérben.

A magas hústartalom biztosan nem probléma, csak az lehet a gond, hogy a tápban lévő fehérjék egyikére érzékeny az állat.

Vissza a kérdésekhez